PARKER MILLSAP – BE HERE INSTEAD

Artiest info
Website
facebook
Label: Okrahoma Records / Thirty Tigers

In april 2012 kon de wereld kennismaken met een nieuwe Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist die Parker Millsap heette en toen zijn debuutplaat “Palisade” uitbracht. De uit Purcell, Oklahoma afkomstige muzikant speelt een mix van muziekgenres op zijn platen en begeeft zich daarbij in de wereld van blues, folk, rock, country en Americana. Sinds de release van zijn eerste album volgden er nog vier andere full-cd’s met “Parker Millsap” uit 2014, “The Very Last Day” uit 2016, “Other Arrangements “uit 2018 en het vorige maand uitgebrachte “Be Here Instead”.

Op deze vijfde plaat in zijn discografie brengt de inmiddels vanuit Nashville, Tennessee opererende Parker Millsap twaalf nieuwe songs die lichtjes lijken af te wijken van de liedjes op zijn eerdere platen, mede door het gegeven dat hij in enkele nummers op “Be Here Instead” wel eens wat durft te experimenteren met effectenpedalen en drummachines. Deze plaat werd geproducet door John Agnello en live in de studio ingespeeld door zijn vaste begeleidingsgroep. Uit het album selecteerden we ter kennismaking de song “Vulnerable” die u op de eerste video kunt beluisteren en het rockende nummer “Dammit” dat u op de tweede video kunt terugvinden.

Wij horen Parker Millsap echter ook heel graag aan het werk in ballads zoals “It Was You”, het folky “In Between” of het intimistische “Empty” en het licht theatrale “In Your Eyes” waarin zijn vocale capaciteiten volgens ons het best tot uiting kunnen komen. Maar ook de meer naar het countrygenre aanleunende songs zoals “Rolling” en eerste single “The Real Thing” zijn best aangenaam om te beluisteren. Verder krijgen we nog een vleugje blues in “Passing Through” en funky klanken in het nummer “Always”. Afgesloten wordt er met de song “Being Alive” die bij ons herinneringen oproept aan het altijd heel melodieuze werk van iemand als Daniel Lanois. “Be Here Instead” is de vijfde plaat van Parker Millsap en hij bevestigt hiermee dat hij zijn plaats in de huidige muziekscène meer dan verdiend heeft.

(valsam)